Skillet Cookie med choklad och jordnötter

Allmänt Choklad Kakor

En jätte cookie gjord i gjutjärnspanna - de där amerikanarna de har fattat ett och annan när det kommer till desserter. Jag älskar tänket mer, mer, mest när det kommer till allt som är sött! Den här kakan är helt ljuvlig men sin karamelliga smak, knäckiga kanter och mjuk/kladdiga inre. Går att använda vilken choklad man tycker är godast, för mig slår inget kvalitets 70 procentig choklad. Jag hade bara en liten gjutjärnspanna så halverade receptet vilket gick bra, tänk bara på att vispa upp ägget innan hälften av det rörs ner i smeten.

Skille Cookie från Tasty Kitchen

100 g smör

1 dl strösocker

1 dl råsocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

½ tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

150-200 g choklad beroende på tycke och smak

1 dl saltade jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret på medelvärme i gjutjärnspannan.

Så snart det smält tillsätt socker och rör runt, jobba ganska snabbt och ta av värmen så snart du rört ner sockret

Vänta ca 5 minuter och rör sedan ned ägget med en gaffel

Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet med hjälp av gaffeln

Hacka chokladen och häll över smeten tillsammans med jordnötterna, vänd ner försiktigt (här vill man inte röra runt för mycket så att chokladen smälter och blir smet istället för bitar)

Sätt in pannan i mitten av ugnen och baka i ca. 15 minuter, servera ljumen med vaniljglass och njut!

Kommentera inlägget här: