Botten
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 210 grader
Smält smöret
Blanda ner de övriga ingredienserna i smöret och rör ihop till en smet
Tryck ut smeten i en bakform med avtagbar botten, glöm inte att trycka upp smeten mot kanterna
Grädda i ca 15 minuter, botten ska vara gyllene men inte för mörk upp mot kanterna
Låt botten svalna helt och häll sedan över kolasåsen
Kolasås
3 dl 15% matlagningsgrädde
2 dl ljus sirap
1 dl rörsocker
½ tsk vaniljsocker
Blanda samman samtliga ingredienser till kolasåsen i en kastrull
Vispa samman under ganska hög värme i ca 15 minuter tills kolasåsen börjat tjockna, prova genom att ta lite av såsen på en sked och häll kallt vatten över – stelnar den till lite grann är kolan färdig
2 dl grädde
2 dubbeldaim
Jordgubbar
Hacka daimen och vispa grädden
Tillsätt lite mer än halva mängden daim i grädden och rör om
Bred grädden över den svalnade kolalagret på tårtan
Snoppa jordgubbarna och placera ut i ett jämnt lager över jordgubbarna
Avsluta med att strö över det sista av daimen
Låt tårtan stå svalt tills den är dags att servera
skriven
hej jag undrar om man kan baka den här tårtan och servera en nästa dag?
skriven
Gooooood!!! Även fast jag inte gillar grädde så ÄLSKAR jag den här tårtan!
skriven
Gooooood!!! Även fast jag inte gillar grädde så ÄLSKAR jag den här tårtan!
skriven
Gooooood!!! Även fast jag inte gillar grädde så ÄLSKAR jag den här tårtan!
skriven
Gooooood!!! Även fast jag inte gillar grädde så ÄLSKAR jag den här tårtan!
skriven
Gooooood!!! Även fast jag inte gillar grädde så ÄLSKAR jag den här tårtan!