Förstår inte hur något kan vara så magiskt gott som choklad! Den här brownien har blivit uppiffad med mandelmjöl vilket inte bara gör den grymt kladdig och god utan även glutenfri; bara en sån sak. Jag har bakat en heldel med mandelmjöl på senaste, tycker den ger så saftiga bakverk vilket är precis vad jag är ute efter. För att matcha madelmjölet toppade jag frostingen med grovt hackad mörk mandelchoklad men man kan toppa med vilket godis eller nötter som helst. Viktigt för den här brownien är att den får vila i kylen över natten för att den ska få sätta sig och bli kladdig istället för rinnig. Frostingen är min favorit med både smält smör och färskost smaksatt med mörk choklad.
1 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 krm salt
60 g. smör
100 g. 70% choklad
1 1/2 dl råsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda mandelmjöl, kakao och salt i en bunke
Smält smöret och tillsätt chokladen, smält samman och tillsätt sedan råsockret under omrörning tills det mesta av sockret löst sig.
Tillsätt ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret och vispa med elvisp
Rör försiktigt ner mjölblandningen
Grädda i en liten ugnsform med bakplåtspapper i botten i 10-12 minuter
Frosting
75 g smält smör
100 g lätt philadelphia
1 1/2 dl florsocker
50 g 70% choklad
Smält smöret i en kastrull, låt svalna helt
Vispa samman smör och philadelphia
Tillsätt florsocker och vispa slätt och fluffigt
Smält chokladen och häll ner när den svalnat
Toppa brownien med hackad mandelchoklad och låt stå svalt fram tills servering