

Sötpotatissallad med korianderdressing
1 sötpotatis
2 portabellosvampar
1 dl hasselnötter
1 näve ruccola
1 förpackning haloumi
2 avokados
1/2 granatäpple
Korianderdressing
1/4 kruka koriander
2 cm hackad chili
1 liten vitlöksklyfta
1 msk rödvins vinäger
1 msk olivolja
Sätt ugnen på ca 230 grader
Börja med dressingen: hacka koriander, chili och vitlök i en skål, tillsätt olja samt vinäger och blanda med gaffel
Strimla sötpotatisen och lägg på en bakplåtsklädd plåt
Häll på lite olivolja, salt och peppar och skjutsa in i varm ugn ganska högt upp
Låt sötpotatisen stå inne i ca 20 minuter, ta ut dem några gånger och blanda runt så de blir jämn bruna
Häll på 1 dl hasselnötter över sötpotatisen och kör i ugnen ytterligare 10 minuter
Skär svampen i tjocka strimlor och stek i rapsolja, smaksätt med salt och peppar
Blanda svampen och sötpotatisen (med hasselnötterna) tillsammans med dressingen när de fortfarande är varma, blanda noggrant så att dressingen täcker allt och det börjar dofta syrligt
Riv grovt ner ruccolan och blanda
Skär haloumin i stora strimlor (ca 8 stycken)
Stek haloumin i olivolja tills den är gyllene på båda sidorna
Toppa salladen med haloumin
Ta ur kärnorna från granatäpplet och häll över salladen som garnering
Servera med varsin avokado
