
Jag fick smaka de här i våras av en arbetskollega och har inte kunnat sluta tänka på dem sen dess och nu i veckan fick jag äntligen en kopia på receptet som jag bara måste dela med mig av! De här små chokladkakorna smälter i munnen, med tanke på smörmängden är det inte så kontigt men så värt det. För att få lite roligare kakor valde jag att färga deras fyllning med en droppe karamellfärg men det är såklart valfritt. De är perfekta att ha som gå-bort-present och mår bara bra av att stå i ett kylskåp vilket gör dem till väldigt praktiska kakor.


Oreo cookies (ca 30 stycken)
250 g smör
½ dl strösocker
1 äggula
5 msk kakao
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g riven 70% choklad
1 krm salt
Blanda smör med strösocker i en matberedare till en jämn smet
Mixa ner äggulan
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop tills smeten precis går ihop
Rulla ihop till en rulle på ca 3 cm i diameter och klä i gladpack
Låt vila i kylen minst 1 timme
Ta ut rullen ut kylen och skär rullarna i ca ½ cm tjocka skivor som läggs på en bakplåtsklädd plåt
Ställ in plåten i kylen (eller nu när det är kallt; utomhus) i 10 minuter
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter
Låt svalna helt innan fyllningen smetas på
Fyllning
4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
valfri karamellfärg
Blanda allt förutom karamellfärgen med en gaffel
Tillsätt en droppe av vald karamellfärg och rör tills färgen blir jämn
Vänd försiktigt på alla kakorna när de svalnat
Använd en tesked för att klicka ut lite fyllning på varannan kaka och sätt ihop med en utan fyllning
Förvara kallt
