

2 ¼ dl vispgrädde
¾ dl ljust muscovadosocker
¾ dl strösocker
3 msk ljus sirap
3 msk honung
75 g smör
2 dl blandade rostade nötter
8 torkade aprikoser
2 torkade fikon
1 msk cointreau
1 tsk flingsalt
200 g mörkchoklad
2 tsk rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader
Hacka den torkade frukten och lägg i en skål tillsammans med cointreaun så att den drar åt sig av vätskan
Hacka nötterna ganska grovt
Ta en mellanstor kastrull och rör samman smör, vispgrädde, sirap, honung samt båda sorterna socker på ganska hög värme
Låt koka samman i 10 minuter
Klä en liten glasform i bakplåtspapper
Rör ner den torkade frukten, flingsaltet samt nötterna i kolan
Häll över kolan i glasformen
Ställ in i ugnen i 20-30 minuter, håll koll den ska bli lite fast i konsistensen och få en fin gyllene färg
Låt svalna helt i kylen
Smält chokladen och rör ner oljan
Skär bitar av kolan och doppa i chokladen, för över de doppade bitarna på en bricka med bakplåtspapper
Förvara i kylen fram till servering