


Botten
75 g sötmandel
1 dl strösocker
1 äggvita
50 g mandelmassa
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta mandeln i 8 minuter
Mixa mandlarna till fin konsistens
Tillsätt sockret och mixa
Riv ner mandelmassan och mixa igen
Vispa lätt upp äggvitan och rör i de mixade ingredienserna
Spritsa eller klicka ut små cirklar (ca 2 cm i diameter) på en bakplåtsklädd plåt
Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter
Låt svalna helt
Fyllning
75 g normal saltat smör
100 g lätt philadelphia (eller annan färskot)
½ tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
75 g smält mörk choklad
Smält smöret och låt svalna helt
Smält chokladen i en separat skål och låt svalna
Vispa samman smör och färskosten med elvisp
Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och mixa till en fast kräm
Rör försiktigt ner chokladen
Spritsa krämen på de svalnade biskvibottnarna
Ställ in i frysen i 30 minuter
Att doppa biskvierna i
150 g mörk choklad
1 tsk rapsolja
Smält chokladen och låt svalna något, rör ner rapsoljan
Ta tag i botten på biskvierna och doppa i chokladen, skaka dem lite fram och tillbaka så den överflödiga chokladen rinner av
Låt svalna och stelna i rumstemperatur
Förvara i kyl fram till servering
