

1 äggula
5 msk kakao
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g riven 70% choklad
1 krm salt
Blanda smör med strösocker i en matberedare till en jämn smet
Mixa ner äggulan
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop tills smeten precis går ihop
Rulla ihop till en rulle på ca 3 cm i diameter och klä i gladpack
Låt vila i kylen minst 1 timme
Ta ut rullen ut kylen och skär rullarna i ca ½ cm tjocka skivor som läggs på en bakplåtsklädd plåt
Ställ in plåten i kylen (eller nu när det är kallt; utomhus) i 10 minuter
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter
Låt svalna helt innan frostingen smetas på
Frosting
8 msk vispgrädde
50 g smält smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1/2 tsk espressokaffe (från pulver)
Blanda allt med en gaffel
Använd två teskedar för att klicka ut frosting på kakorna
200 gram mörk blockchoklad till benen
strössel till ögonen
Spritsa ut den smälta chokladen i ca 2-3 cm långa stänger på ett bakplåtspapper. Gör de inte allt för tunna då de lätt går av.
När de stelnat stoppa in fyra stänger i varje sida av kakan så spindeln får sina åtta ben.
Lägg på strösslet till ögon
Förvara kallt fram till servering
