
Det här receptet är en garanterad succé både hos barn och vuxna. Passar utmärkt att servera till kaffet på nyår och det går att förbereda långt i förväg. De går bra att förvara i kylen men tänk på att ta fram ca 30 minuter innan servering då de annars lät går sönder när man skär och äter dem. Jag har valt att använda saltade cashewnötter istället för jordnötter då jag tycker man redan får så mycket smak av jordnötssmöret och cashewnötterna ger en extra smakkick till godiset. Har man inte tid att göra egen marängkräm går det bra att använda Marshmallow fluff. De tar lite tid att göra men är inte svåra och väl värda sin tid!

Hemmagjord Snickers
lager 1
100 g mörk choklad (gärna 70%)
2 msk jordnötssmör
Smält chokladen och rör ner jordnötssmöret
Häll i en bakplåtsklädd ungsform och ställ i kylen
lager 2
Margängkräm
1 äggvita
1 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
Separera äggulan från vitan och häll vitan i en rostfri bunke
Tillsätt båda sorterna socker och sätt över ett vattenbad
Använd elvisp och vispa smeten tills den satt sig ordentligt
50 g smör
2 msk råsocker
4 msk kondenserad mjölk
2 dl grovt hackade saltade cashewnötter
1 tsk vaniljsocker
4 msk jordnötssmör
marängkräm
Smält smöret och tillsätt råsockret och den kondenserade mjölken
Låt sjuda på ganska svag värme i 5 minuter under omrörning
Tillsätt övriga ingredienser och rör runt tills det blir en jämn smet
Bred ut över det helt svalnade lagret choklad och ställ in i kylen igen
lager 3
Kolasås
2 dl 15% matlagningsgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl råsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Koka upp samtliga ingredienser under konstant vispning tills såsen börjar sätta sig, mörkna och få den ljuvliga kola doften.
Häll över de två första lagren och ställ in i kylen
lager 4
100 g mörk choklad (gärna 70%)
2 msk jordnötssmör
Smält chokladen och rör ner jordnötssmöret
Bred ut jämnt över lagret med kola och låt svalna helt och sen är de redo att serveras!
