


Brownie Cupcakes med Pistagenöts Maräng
ca 10-12
75 g smör
2 dl råsocker
1 tsk espressopulver
1 nypa salt
¾ tsk bakpulver
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kakao
3 dl vetemjöl
100 g hackad 70% choklad
100 g ”vanlig” mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa det rumstempererade smöret med råsocker tills det börjar bli fluffigt
Rör ner bakpulver, salt och espressopulver
Tillsätt ett ägg och en tesked vaniljsocker i taget, vispa mellan gångerna
Rör ner vetemjöl och kakao, ungefär en tredjedel i taget
Blanda till sist ner de båda sorterna hackad choklad
Fördela smeten i cupcakeformar
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter
Ta ut och låt svalna helt innan de toppas med marängen
Maräng
4 äggvitor
4 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl hackade saltade pistagenötter
Sätt på ett vattenbad
Sätt äggvitan tillsammans med sockret över vattenbadet i en rostfri skål
Rör äggvitan tillsammans med strösockret och vaniljsockret tills det har löst sig
Vispa med elvisp tills marängtoppar börjat stå upp
Ta av vattenbadet och fortsätt att vispa tills marängen blivit sval
Vänd försiktigt ner de hackade pistagenötterna
Häll marängen i en påse och spritsa över eller klicka direkt ut på brownie bottnarna

