
Det här är efterätten som jag har gjort absolut flest gånger och prövat mig fram för att få exakt den dos choklad som jag så ofta känner ett stort behov av! Bara att den innehåller smält blockchoklad, hackad 70% choklad och kakao borde vara orsak nog för alla att prova den här lyxvarianten på kladdkaka. Att de görs i portionsformar är också ett plus då man får en lagom mängd och de är enkla att variera genom att ha bär, smaksatt grädde, vaniljglass eller vad man själv är sugen på till. Den här gången lyxade jag till med glass och den kolasås med jordnötssmak som blev kvar från mina doughnuts.


Lyxig variant på kladdkaka serverad i portionsformar (4 stycken)
½ dl socker
1 ägg
50 g smör
100 g blockchoklad
½ dl vetemjöl
1 msk kakao
¼ tsk bakpulver
1 nypa salt
20 g 70% choklad
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret och chokladen tillsammans
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda ner smörblandningen
Häll ner de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt
Tillsätt 20 g hackad 70% choklad
Häll upp i fyra formar (går bra i hårda muffinsformar)
Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter
Öppna ugnsluckan och låt de stå kvar 30 sekunder till
Låt svalna och sedan är de klara att servera!

skriven
Kan man göra smeten i förväg? :)