Minibiskvier

Allmänt
Jag är otroligt förtjust i allt som är i miniformat inklusive bakverk. Att stå i en chokladaffär och välja vackra små tryfflar eller som på Grand Hotels afternoon tea mötas av ett kakfat med små små damsugare gör mig lycklig rakt igenom. Biskvier är en favorit hos mig men vill nästan alltid ändra några saker i smakerna när jag äter det på café och vilket bättre sätt än att då baka dem själv?
Jag valde att göra botten på rostad mandel och mandelmassa för att maximera mandelsmaken. Tycker också det är väldigt viktigt att botten inte blir torr utan behåller en seghet och valde därför att baka dem i bara 8 minuter på 175 grader. Sen kommer vi till nästa trix; jag har lite svårt för fyllningar som är gjorda på allt för mycket smör. Valde därför att göra en fyllning gjord på lätt färskost och smör för att göra smaken lite lättare. Resultatet blev gudomligt goda biskvier och ni vet vad man säger; är de små ta två!
Minibiskvier

Botten

75 g sötmandel

1 dl strösocker

1 äggvita

50 g mandelmassa

Sätt ugnen på 175 grader

Rosta mandeln i 8 minuter

Mixa mandlarna till fin konsistens

Tillsätt sockret och mixa

Riv ner mandelmassan och mixa igen

Vispa lätt upp äggvitan och rör i de mixade ingredienserna

Spritsa eller klicka ut små cirklar (ca 2 cm i diameter) på en bakplåtsklädd plåt

Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter

Låt svalna helt

Fyllning

75 g normal saltat smör

100 g lätt philadelphia (eller annan färskot)

½ tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

75 g smält mörk choklad

Smält smöret och låt svalna helt

Smält chokladen i en separat skål och låt svalna

Vispa samman smör och färskosten med elvisp

Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och mixa till en fast kräm

Rör försiktigt ner chokladen

Spritsa krämen på de svalnade biskvibottnarna

Ställ in i frysen i 30 minuter

Att doppa biskvierna i

150 g mörk choklad

1 tsk rapsolja

Smält chokladen och låt svalna något, rör ner rapsoljan

Ta tag i botten på biskvierna och doppa i chokladen, skaka dem lite fram och tillbaka så den överflödiga chokladen rinner av

Låt svalna och stelna i rumstemperatur

Förvara i kyl fram till servering

Kommentera inlägget här: