

Carpaccio på serranoskinka med pistagenöts pesto
1 ¼ dl saltade pistagenötter
¾ dl olivolja
3 msk parmesanost
½ tsk flingalt
1 krm peppar
en liten näve rucola + lite extra för garnering
ca 10 basilika blad
8 skivor serranoskinka
Kör 1 dl pistagenötter i mixerna så de börjar gå sönder men inte blir helt finhackade
Tillsätt olivolja, parmesanost, rucola, basilikan samt salt & peppar och mixa till en röra, den får gärna fortfarande ha lite crunch kvar från nötterna men ska gått ihop helt
Lägg ut serranoskinkan på ett fat och strö över lite rucola ovanpå
Klicka ut pistagenöts peston och hyvla över lite parmesan, toppa med lite grovt hackade pistagenötter
Toast med aprikosmarmelad
2 skivor grovt bröd
6 torkade aprikoser
2 msk färskost
¾ d valnötter
Blötlägg aprikoserna under en natt
Häll av vattnet och kör aprikoserna i mixern till en jämn marmeladröra
Rosta det grova brödet
Bre på ett lager färskost och sedan aprikosmarmeladen ovanpå
Hacka valnötterna grovt och fördela över aprikoslagret
