

Snickerstårta
Chokladbottnar
100 g smör
1 ½ dl ljust muscovadosocker
½ dl ljus sirap
2 ägg
2 ½ dl mjöl
¾ dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
lite salt
1 ½ dl mjölk
100 g 70% choklad
Sätt ugnen på 180 grader
Vispa rumstempererat smör med socker och ljus sirap
Separera äggen, sätt undan vitan i en skål och vispa ner en gula i taget i smör och socker blandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan försiktigt ner i smeten lite i taget varvat med mjölken
Smält chokladen och rör ner
Vispa vitorna styva och vänd försiktigt in i smeten
Klipp ut bakplåtspapper i två rundlar som passar tårtbotten
Sätt ena rundeln i tårtformen och häll på hälften av smeten
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, ta ut från ugnen och ta bort kanten, skölp försiktigt över botten på tårtfatet ni vill använda
Gör samma procedur med resten av smeten men behåll den botten i formen och låt sedan bottnarna vila i kylen ett par timmar eller över natten.
Jordnötsfyllning
200 g lätt Philadelphia
1 ½ dl ekologiskt jordnötssmör (crunchy)
1 dl florsocker
1 dl mellangrädde
1 dl saltade jordnötter
Rör ihop färskosten med jordnötssmöret och florsockret med en gaffel
Vispa grädden och vänd försiktigt ner i jordnötssmeten
Fördela halva jordnötsfyllningen på första botten och häll över de saltade jordnötterna
Lägg på det andra locket och bred på resten av fyllningen
Låt vila i kylen i ca 30 minuter
Chokladfrosting
100 g ljus choklad
80 g mörk choklad
1 dl mellangrädde
1 msk ljus sirap
100 g smör
Ta fram smöret så att det är rumstempererat när du sedan ska vispa ner det i frostingen
Värm upp grädden och sirapen tills blandningen sjuder
Hacka chokladen och häll på gräddblandningen, låt stå i 2 minuter
Rör efter 2 minuter tills chokladen är helt smält och blandningen är jämn
Låt svalna
Vispa med en elvisp ner lite smör i taget i choklad bladningen tills allt smör är tillsatt och en fluffig frosting har bildats
Smeta på frostingen jämnt över hela tårtan inklusive sidorna
Sätt in i kylen 30 minuter till
Chokladkola
½ dl mellangrädde
60 g mörk choklad
½ dl ljus sirap
1 klick smör
Låt koka samman på svag värme under omvispning tills den tjocknat
Häll över frostingen från mitten av tårtan och utåt
Dekorera med saltade jordnötter
