

Brownie med nötter och kola
Lindsay Landis brownie
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 nypa salt
60 g. smör
100 g. 70% choklad
1 1/2 dl råsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda vetemjöl, kakao och salt i en bunke
Smält smöret och tillsätt chokladen, smält samman och tillsätt sedan råsockret under omrörning tills det mesta av sockret löst sig.
Tillsätt ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret och vispa samman med elvisp
Rör försiktigt ner vetemjölsblandningen
Grädda i en liten ugnsplåt med bakplåtspapper i botten i 10 minuter
Drygt 2 dl blandade nötter (gärna både saltade och naturella)
Kolasås
1 1/2 15% matlagningsgrädde
2/3 råsocker
1 dl ljus sirap
Låt koka ihop under konstant omrörning tills den tjocknar och luktar ljuvligt, ca 5 minuter
Fördela nötterna i ett jämn lager över brownien och toppa med kolasåsen, ställ in i kylen och låt stelna
