Rostad grönkålssallad med honungs chevre och färska blåbär

Allmänt Sallad
Den här salladen har helt fantastisk smak, för varje tugga hörde jag mig säga; ”vilka spännande smaker ”(aningens tjatig , ja!). Grönkålen byter karaktär när den rostas och blir liknande chips i ugnen trots att man använder rätt lite fett. Först hade jag tänkt hälla en naturell vinägrett över salladen men det behövs faktiskt inte. Den ganska starka och syrliga smaken från den ungsbakade grönkålen bryter jag av med mjuk chevre som smaksatts med honung och söta blåbär. Att den är vacker gör ju inte heller något. Den här salladen skulle passa väldigt bra som en sidorätt till en fin köttbit men klarar sig bra på egen hand med en avokado och en bit gott bröd.

Rostad grönkålssallad med honungs chevre och färska blåbär

Ett grönkåls huvud

2 msk olivolja

1 tsk flingsalt

3 msk äppelcidervinäger

en bit chevre

½ dl valnötter

1 msk honung

1 dl blåbär

Sätt ugnen på 180 grader

Skär ner grönkålen i rätt stora bitar (bladen krymper i ugnen) och blanda med olivoljan och flingsalt i en bunke, blanda runt så att alla bladen täcks av oljan.

För över till ett bakplåtspapper, lägg bladen så spritt som möjligt och skjuts in i ugnen i 8 minuter

Ta ut grönkålen och häll över äppelcidervinägern och blanda noggrant

In med grönkålen i ugnen igen i ca 2 minuter eller tills de börjar se rostade ut

Låt grönkålen svalna och för sedan över i en salladsskål

Har du chevre med skal så skär bort det, vi vill bara använda den mjuka delen

Blanda chevren och valnötterna med honungen

Häll ner chevren och nötterna i salladsskålen och tillsätt blåbären, rör om lite snabbt och sen är salladen färdig att servera!

Kommentera inlägget här: