Crusty Bröd som sköter sig på egen hand!

Allmänt Bröd
Den här tjejen kom på något som otroligt många i vårt stressade samhälle längtade efter, ett bröd som jäser över natten, som man slipper knåda och ser ut och smakar som ett riktigt bageri bröd! Hon har haft 2.6 miljoner personer som varit inne på hennes recept för det här brödet och på var och varannan sida på pinterest dyker det upp! Det går att röra i nästan vad som helst i degen och resultatet kommer bli lika suveränt vad man än väljer, gör ett sött bröd med mörk choklad och apelsinskal eller ett salt bröd med bitar av din favoritost och oliver. Jag tycker om att hålla brödet ganska rent och väljer ofta valnötter eller vallmofrön som smaksättning. Många gånger har jag gjort degen dagen innan på kvällen och sen bakat det först när jag kommer från jobbet men det ska jäsa minst 12 timmar. Brödet är perfekt att ha till en middag och kommer garanterat imponera eller varför inte ha med det som present istället för en flaska vin nästa gång ni är bortbjudna! Viktigt är att man använder en gjutjärnsgryta och sen är det bara att sätta igång.

Crusty Bread från Simply so good

7 dl vetemjöl

½ tsk torrjäst

1 ¾ tsk salt

3 ½ dl vatten

+ valfri ingrediens för smak

Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och plasta över, låt stå framme under natten.

Nu är det nästa dag och dags att baka bröder!

Sätt ugnen på 225 grader, så snart den blivit farm sätt in gjutjärngrytan med locket på, låt stå i 30 minuter

Under tiden skölp ut degen på en ordentligt mjölad bakduk och låt vila under plast den halvtimmen grytan är inne i ugnen

Ta ut grytan och för försiktigt över degen till gjutjärnsgrytan, in i ugnen igen med locket på ytterligare en halvtimme

Dags att ta av locket och baka brödet den sista kvarten

Brödet är nu färdigt och behöver bara svalna av lite innan det är dags att avnjutas!

Kommentera inlägget här: