Det här är mitt ständiga recept när jag ska göra en röra med bönor, oftast blir det klassikern; Hummus på kikärter men går bra att variera med vilka bönor som helst. En bra bönröra tycker jag ska ha ganska mycket syra i sig, det får absolut inte bara smaka vitlök. För att motverka det tar jag alltid bort den lite gulare strängen som finns inne i vitlöken då det är där den kraftigaste smaken sitter. Det här receptet är lätt att komma ihåg också då det är en halva av allt förutom bönorna.

Bönröra
En kartong/burk med valfria bönor ca 400 g
½ dl olivolja
½ vitlök
½ citron
½ tsk salt
Ta bort strängen ur vitlöken och finhacka
Häll av bönorna utan att skölja av dem och lägg i en mixer
Tillsätt salt, vitlök och citron och mixa lite snabbt
Skrapa ner bönröran från sidorna tillsätt lite av olivoljan
Sätt igång mixern och rör ner lite olivolja i taget tills röran blir len i konsistensen
Häll upp i en skål och ställ kallt ca 1 timme före servering
