

Brownie med apelsinkrokant och rostade mandlar
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1/3 dl ljus sirap
1 nypa salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
100 g apelsinkrokant
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa rumstempererat smör med socker tills vitt
Tillsätt kakao, salt och sirapen och vispa igen
Vispa ner ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret
Rör försiktigt ner vetemjölet
Hacka apelsinkrokanten grovt och rör ner
Klä en ungform i bakplåtspapper och häll på smeten
Grädda i ca 25 minuter i mitten av ugnen
Glasyr
1 dl vispgrädde
1/3 dl ljus sirap
1/3 dl mjölk
100 g mörk choklad
lite flingsalt
Värm vispgrädden med ljus sirap och mjölk i en kastrull tills det börjar sjuda
Ta av från plattan och rör ner chokladen tillsammans med lite flingsalt
När brownien varit ute i ca 30 minuter häll på glasyren och ställ i kylskåpet
Efter ytterligare 20 minuter häll på de rostade mandlarna
Rostade mandlar till garnering
½ dl sötmandlar
Häll mandlarna över en bakplåtsklädd plåt och kör i ugnen 10 minuter på 175 grader
När de svalnar något dela med en kniv i halvor, redo att garnera!
