
Sallader är något jag aldrig kan få nog av! Möjligheterna är oändliga i smakkombinationer och det ger alltid en lika skön mättnads känsla. Något som jag använder nästan alltid i sallader är nötter och de här är helt fantastiskt goda, jag inspirerades av ett recept från systrarna von Sydows bok, kunde som vanligt inte hålla mig från att ändra lite men smaken av kanel och muscovadosocker är helt oslagbar – kunde inte sluta äta nötterna!

Kryddade nötter
¾ dl sötmandel
¾ dl hasselnötter
¾ dl valnötter
1 msk smör
1 msk muscovadosocker
1 krm kanel
1 tsk honung
1 tsk ljus sirap
Börja med att rosta mandlarna och hasselnötterna på 175 grader i ca 10 minuter
Gnugga av skalet från hasselnötterna och grovhacka alla nötterna
Smält smöret och blanda i sockret på medelvärme
Rör i kanelen och tillsätt nötterna, blanda runt ca 2 minuter
Häll ner sirap och honung och blanda runt
För över på bakplåtspapper och sprid ut nötterna så det inte blir en klump, låt svalna
Karamelliserad päronsallad
1 msk smör
1 msk muscovadosocker
1 päron
3 kvistar rosmarin
Blandsallad
2 avokado
1 sharonfrukt
1 bit blåmögel ost (saint agur såklart!)
Skriva päronet i ca ½ cm tjocka skivor
Hetta upp en panna med smör och tillsätt 1 msk muscovadosocker
När sockret börjar smälta lägg ner rosmarinkvistarna och blanda runt tills de börjar karamelliseras
Tillsätt päronskivorna och stek på medelsvag värme ca 5 minuter på varje sida
Blanda sallad med skivad avokado, sharonfrukt och lite vinägrett
Smula över blåmögel osten
När päronen har svalnat lite häll över dem och toppa med nötterna
