
De här är typsiska ”vad som fanns i mitt skafferi” kakor och herre min je vad goda de blev! Jag tycker alltid man ska göra det lilla extra när man bakar och att rosta havregrynen är det i de här kakorna. Rostningen tar fram den nötiga smaken i grynen som trivs så bra med framförallt kola smaken från Dumlen. Det går att stoppa i vilket godis man än har hemma men salta kringlorna tycker jag inte man ska hoppa över då de ger kakorna sin speciella söt/saltiga karaktär!

Kakor med Dumlekola, mörk choklad och salta kringlor
10 Dumlekolor
50 g mörkchoklad
20 små saltade kringlor
50 g smör
1 dl råsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl rostade havregrym
1 ½ dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Börja med att rosta havregrynen i en torr stekpanna på medelvärme i ca 5 minuter tills gyllene, låt svalna helt innan de blandas ner i smeten
Vispa rumsvarmt smör med råsockret med elvisp tills ljust i färgen
Tillätt ägget och vaniljsockret och vispa igen
Rör ner bakpulver, salt, vetemjöl och havregryn, blanda förhand till en jämn smet
Hacka Dumlekolorna, den mörka chokladen och saltade kringlorna grovt
Rör försiktigt ner i smeten
Forma ca 9 bollar av smeten och ställ in i plåten i en timme
Sätt ugnen på 175 grader och grädda kakorna i 12 minuter
