Sallad med rosmarins karamelliserade fikon, physalis, blåmögel ost och annat gott

Allmänt Sallad

Sallader är ju som ni vet det som jag aldrig tröttnar på. De kan varieras i all oändlighet och går göra goda med bara ett par få ingredienser eller så kan man lyxa till det lite och få en festmåltid. Dagens sallad är i det lyxiga slaget och ger oss alla de smakkombinationerna mellan sött och salt som man kan önska sig. Finns olika åsikter gällande physalis som dekoration men jag tycker att de är så fina och passar väldigt bra i smak till de milda fikonen. Kandera mera säger jag bara, det som gör den här salladen är nötterna och de är så enkla!

Sallad med rosmarins karamelliserade fikon, physalis, blåmögel ost och annat gott

physalis

sallad

avokado

fikon

rosmarin

1 msk smör

2 msk råsocker

lufttorkad skinka

saint agur eller annan blåmögel ost

Skär physalisen i halvor, spara några som dekoration

Lägg salladen i botten på skålen

Skär avokadon och fördela över salladen

Dela fikonen

Hetta upp smöret i stekpannan, rör ner 2 msk råsocker och låt några rosmarinkvistar karamelliseras i sockret ett par minuter

Tillsätt fikonen och stek hastigt på båda sidorna, de ska bara få färg och inte bli genomstekta

Häll över fikonen över salladen

Toppa med lufttorkad skinka, vald blåmögel ost samt kanderade valnötter

Kanderade valnötter

2 dl valnötter

¼ dl strösocker

liten nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader

Koka upp en liten mängd vatten

Häll ner valnötterna och låt sjuda i 3 minuter

Blanda samman socker och salt

Häll av vattnet från nötterna och rör med ens ned dem i sockerblandningen

Ta fram en bakplåtsklädd plåt och fördela nötterna över den

Sätt in i ugnen och låt dem kanderas i ca 10 minuter, håll lite koll så att nötterna i bränns!

Låt svalna helt innan servering

Kommentera inlägget här: