

Biscotti med nötter, mörk choklad och andra roliga smaksättningar
½ dl hasselnötter
½ dl mandlar
8 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl socker
3 ägg
½ dl smör och rapsolja
1 dl mjölk
¼ tsk bittermandelolja
skalet från 1 apelsin
2 msk torkad lavendel
100 g mörk choklad (70%)
Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna tillsammans med mandlarna i mitten av ugnen i
7-8 minuter.
Låt svalna och gnid av skalet från hasselnötterna
Grovhacka mandlar och hasselnötter
Höj ungsvärmen till 200 grader
Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke
Rör ner smör och rapsolja, mjölk, ägg, hackad mörk choklad och bittermandelolja
Dela upp degen i två delar och blanda ner finrivet apelsinskal i ena halvan och torkad lavendel i den andra
För över degen på en plåt klädd i bakplåtspapper och dra ut till två längder
Baka i mitten av ugnen i 25 minuter
Sänk värmen till 100 grader och ta ut plåten
Skär längderna i ca 2 cm breda bitar och för över på plåten igen med snittytan uppåt
Ställ tillbaka plåten i ugnen, låt ugnsluckan stå på glänt och torka Biscottin i 1 timme

skriven
Men hallå, varför har jag inte känt till att du driver en så fin blogg?? Nu är den iaf bokmärkt och jag planerar att bli stammis! Kram //E