En av mina absoluta favorit rätter är skagenröra. Jag kan gärna äta det som huvudrätt med mina bästa tillbehör; valnötsbröd och sallad med avokado, sharonfrukt, tomat och en blandning mellan mache och ruccola sallad. Något jag tycker är viktigt för en bra skagenröra är att det är hela räkor i samt mycket rom! Det får inte heller bli för mycket majonnäs utan en bra balans mellan det krämiga och örtiga. Det här är det bästa receptet jag har hittat på hemmagjord skagenröra med den lite syrliga smaken från dijonsenapen och extra skjutsen som pepparroten bjuder på. Jag har valt att göra röran på både lättmajonnäs och lätt crème fraiche men där väljer man såklart själv! Använder man stenbitsrom eller något annat lite billigare alternativ tycker jag den gör sig bäst att ha ner den i röran medans om man väljer en lyxigare variant som sikrom eller löjrom föredrar jag den på röran.

1 dl lätt crème fraiche
1 dl lätt majonnäs
1 paket frysta oskalade räkor (70-90 oskalade räkor)
1 tsk dijonsenap
1 msk nyriven pepparrot
¼ dl gräslök
½ dl dill
1 krm salt
½ tsk svartpeppar
Rom och citron till servering
Börja med att tina och skala räkorna
Blanda lätt majonnäsen och lätt crème fraichen i en bunke
Finriv pepparroten och vänd ner tillsammans med dill och gräslök som klippts i små bitar
Tillsätt dijonsenapen, salt och peppar och rör till en jämn röra
Rör ner räkorna och låt stå kallt fram till servering