Sallad med ungsrostade gulbetor, bacon och chevré

Allmänt Sallad
Det här receptet handlar egentliggen bara om en sak och det är gulbetor. Vi blev bjudna på dessa godingar hemma hos min pappa och sen dess har jag blivit helt galen i deras söta smak och vill ha de som tillbehör till allt! Deras sötma framhävs av honung men för att balansera upp det har jag även i lite dijonsenap i blandningen jag häller över dem. De rostas hårt i 230 graders ugn, att de bubblar nästan lite svart av honungen runt om dem gör ingenting, vi är ute efter att få fram karamell tonen i deras smak. Att para ihop dem med sältan från bacon och chevré är så otroligt gott. Sen äter jag knappt en måltid utan avokado men där gör man som man vill. De rostade gulbetorna är ett underbart tillbehör till vilken lite saltare mat som helst, prova gärna tillsammans med en korv med kötthalt - garanterad succé!  

Sallad med ungs rostade gulbetor, bacon och chevré

1/2 dl rostade mandlar

1/2 dl valnötter

1 Sharon frukt

1/2 röd paprika

1/2 paket bacon

chevré (helst utan skal)

blandad sallad

vinägrett

Ett paket med gulbetor

1 msk honung

1 msk olivolja

1/2 tsk dijonsenap

Sätt ugnen på 175 grader

Börja med att rosta mandlarna i 10 minuter på en bakplåtsklädd plåt, ta ut och låt svalna innan servering

Höj värmen till 230 grader

Skala gulbetorna och lägg ut på en bakplåtsklädd plåt

Lått de rostas torra i 15 minuter

Blanda samman olivolja, honung och dijonsenap

Häll blandningen över gulbetorna efter 15 minuter, salta och peppra och vänd runt så att de helt täcks

Kör de i ugnen ytterligare ca 20 minuter

Knaperstek under tiden baconet och lått rinna av på en bit hushållspapper

Blanda samman sallad, skuren Sharon frukt, paprika samt avokado, vänd runt med vinägrett

Toppa med chevré och bacon samt häll över nötterna

Servera gulbetorna på sidan av salladen så får man ta den mängd man själv önskar  

Kommentera inlägget här: