

Sallad med ungs rostade gulbetor, bacon och chevré
1/2 dl rostade mandlar
1/2 dl valnötter
1 Sharon frukt
1/2 röd paprika
1/2 paket bacon
chevré (helst utan skal)
blandad sallad
vinägrett
Ett paket med gulbetor
1 msk honung
1 msk olivolja
1/2 tsk dijonsenap
Sätt ugnen på 175 grader
Börja med att rosta mandlarna i 10 minuter på en bakplåtsklädd plåt, ta ut och låt svalna innan servering
Höj värmen till 230 grader
Skala gulbetorna och lägg ut på en bakplåtsklädd plåt
Lått de rostas torra i 15 minuter
Blanda samman olivolja, honung och dijonsenap
Häll blandningen över gulbetorna efter 15 minuter, salta och peppra och vänd runt så att de helt täcks
Kör de i ugnen ytterligare ca 20 minuter
Knaperstek under tiden baconet och lått rinna av på en bit hushållspapper
Blanda samman sallad, skuren Sharon frukt, paprika samt avokado, vänd runt med vinägrett
Toppa med chevré och bacon samt häll över nötterna
Servera gulbetorna på sidan av salladen så får man ta den mängd man själv önskar