Äppelchutney med balans av sötma, styrka och syra

Allmänt

Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney. Jag älskar chutney till kyckling eller fläsk och det är viktigt att den får rätt balans mellan sötman, styrkan och syrligheten.

Äppelchutney

6 äpplen

1 röd chili

1 gul lök

1 ingefära

1 dl äppelcider vinäger

1 ½ dl råsocker

1 dl hjortronsylt

2 msk agavesirap

Riv ingefäran fint och hacka löken

Ta bort det mesta av kärnorna och hinnan från chilin och hacka fint

Skala äpplena, kärna ur och hacka

Sätt på en stor kastrull och tillsätt lite rapsolja, häll ner de hackade ingredienserna och stek på svag värme någon minut

Tillätt övriga ingredienser och sjud i 30 minuter 

Desinficera burkarna i ugnen på 120 grader i 15 minuter

Häll ner chutneyn i burkarna och tillslut

Förvara kallt och smaka till kyckling, fläsk eller varför inte en god bit ost

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Ida & Nike:

skriven

DARLING Emma!

ÄLSKAR att du äntligen får ner din talang i print! Hit tittar jag in varje dag.

PUSS bästa faster!

Svar: Tusen tack finaste tjejerna! Din blogg behöver vi ju inte ens prata om, så vacker!
Puss till er båda
Emma Lindberg Borg