Fick en hel hög med super goda äpplen och ville göra något jag inte tidigare hade provat med äpplen och det blev chutney. Jag älskar chutney till kyckling eller fläsk och det är viktigt att den får rätt balans mellan sötman, styrkan och syrligheten.
Äppelchutney
6 äpplen
1 röd chili
1 gul lök
1 ingefära
1 dl äppelcider vinäger
1 ½ dl råsocker
1 dl hjortronsylt
2 msk agavesirap
Riv ingefäran fint och hacka löken
Ta bort det mesta av kärnorna och hinnan från chilin och hacka fint
Skala äpplena, kärna ur och hacka
Sätt på en stor kastrull och tillsätt lite rapsolja, häll ner de hackade ingredienserna och stek på svag värme någon minut
Tillätt övriga ingredienser och sjud i 30 minuter
Desinficera burkarna i ugnen på 120 grader i 15 minuter
Häll ner chutneyn i burkarna och tillslut
Förvara kallt och smaka till kyckling, fläsk eller varför inte en god bit ost
skriven
DARLING Emma!
ÄLSKAR att du äntligen får ner din talang i print! Hit tittar jag in varje dag.
PUSS bästa faster!