Jag är helt galen i semlor! Äter en semla i veckan i ca 2 månader när det börjar närma sig semel tider, jag vet det kan låta galet men semlor är som bomull runt hjärtat för mig. Fick ett sådant otroligt sug efter dessa små ljuva gräddiga bakverket men kände att det var lite väl tidigt så lät mig inspireras till de här cupcaken istället. De har en smet smaksatt av brynt smör, kanel och kardemumma medans frostingen görs på grädde, mandelmassa och vaniljstång - ni måste prova de här om ni tycker om semlor!
Semel-Cupcakes
Botten:
75 g smör
1 dl 3 % mjölk
Drygt 2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kanel
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 dl råsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt, kardemumma och kanel
Värm smöret i en kastrull under konstant vispning i ca 4 minuter tills det blir gyllene och börjar lukta nötigt
Ta av värmen och tillsätt mjölken
Vispa ägg med socker och vaniljsocker tills pösigt
Vänd försiktigt ner mjöl blandningen
Tillsätt mjölk och smörblandningen under försiktig omrörning
Häll i en panna för 12 cupcakes eller i hårda muffinsformar, häll upp ca 2/3 upp till kanten med smet
Grädda i 15 minuter
Låt svalna helt innan frostingen spritsas på!
Frosting:
5 dl grädde
200 g mandelmassa
1 vaniljstång
2 msk råsocker
2 msk florsocker
Riv ner mandelmassan i grädden och tillsätt samtliga ingredienser
Vispa tills toppigt
Spritsa frostingen på dina cupcakes i önskad form