Cupcakes inspererade av semlor

Allmänt Cupcake/Muffins

Jag är helt galen i semlor! Äter en semla i veckan i ca 2 månader när det börjar närma sig semel tider, jag vet det kan låta galet men semlor är som bomull runt hjärtat för mig. Fick ett sådant otroligt sug efter dessa små ljuva gräddiga bakverket men kände att det var lite väl tidigt så lät mig inspireras till de här cupcaken istället. De har en smet smaksatt av brynt smör, kanel och kardemumma medans frostingen görs på grädde, mandelmassa och vaniljstång - ni måste prova de här om ni tycker om semlor!

Semel-Cupcakes

Botten:

75 g smör

1 dl 3 % mjölk

Drygt 2 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 tsk kanel

1/2 tsk stötta kardemummakärnor

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 dl socker

1 dl råsocker

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt, kardemumma och kanel

Värm smöret i en kastrull under konstant vispning i ca 4 minuter tills det blir gyllene och börjar lukta nötigt

Ta av värmen och tillsätt mjölken

Vispa ägg med socker och vaniljsocker tills pösigt

Vänd försiktigt ner mjöl blandningen

Tillsätt mjölk och smörblandningen under försiktig omrörning

Häll i en panna för 12 cupcakes eller i hårda muffinsformar, häll upp ca 2/3 upp till kanten med smet

Grädda i 15 minuter

Låt svalna helt innan frostingen spritsas på!

Frosting:

5 dl grädde

200 g mandelmassa

1 vaniljstång

2 msk råsocker

2 msk florsocker

Riv ner mandelmassan i grädden och tillsätt samtliga ingredienser

Vispa tills toppigt

Spritsa frostingen på dina cupcakes i önskad form

Kommentera inlägget här: