Höstsallad

Allmänt Sallad

Sådana här regniga höstdagar kräver mat med färg, djup smak och som är energi givande. Den här salladen har allt det och är enkel att slänga ihop av frukt och grönt som är i säsong så här under hösten. Hemma hos oss är vi helt fixerade vid bacon sen vi upptäckte den nya sorten från rapsgris, testa på egen risk!

Höstsallad

¼ av ett rött kålhuvud

1 litet saftigt äpple

vinägrett (se recept nedan)

½ paket bacon från rapsgris

lite smulad Saint agur eller annan blåmögel ost

rostade pinjenötter

granatäppelkärnor

Vinägrett

1 msk balsamico vinäger

½ msk olivolja

1 tsk äppelchutney eller honung

1 tsk söt/stark senap

salt och peppar

Börja med att göra vinägretten genom att röra samman samtliga ingredienser och ställ i kylen

Riv rödkålen med osthyvel och lägg ner i en stor skål

Strimla äpplet och blanda samman med rödkålen

Tillsätt vinägretten och blanda noggrant, låt vila i ca

 30 minuter i kylen

Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper

Blanda ner lite bacon och blåmögel ost i rödkålen och rör om

Toppa salladen med resten av baconen och blåmögelosten samt granatäpplekärnor och pinjenötter

Kommentera inlägget här: