Nyttigt yoghurtbröd med aprikoser och nötter

Allmänt Bröd

Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple. Visst är det också smidigt med bröd som man slipper jäsa!

Nyttigt yoghurtbröd med aprikoser och nötter

2 dl fullkorns dinkelmjöl

4 dl siktat dinkelmjöl

1 dl havregryn

1 dl aprikoser

1 dl valnötter

1 dl hasselnötter

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl naturell yoghurt

1 saftigt äpple

solroskärnor + flingsalt till toppen

Sätt ugnen på 200 grader

Hacka nötterna och aprikoserna

Blanda de med samtliga torra ingredienser

Riv äpplet och rör ner tillsammans med yoghurt i de torra ingredienserna och rör till en jämn deg

Smörj en avlång form och häll ner degen  

Toppa med flingsalt och solroskärnor

Grädda i mitten av ugnen i 1 timme

Vänta ett tag med att skära upp brödet tills det har svalnat något då det annars ramlar ihop innan det har satt sig

Jag serverar helst mitt med färskost och hemmagjort pesto!

Kommentera inlägget här: