Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple. Visst är det också smidigt med bröd som man slipper jäsa!
Nyttigt yoghurtbröd med aprikoser och nötter
2 dl fullkorns dinkelmjöl
4 dl siktat dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 dl aprikoser
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1 saftigt äpple
solroskärnor + flingsalt till toppen
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka nötterna och aprikoserna
Blanda de med samtliga torra ingredienser
Riv äpplet och rör ner tillsammans med yoghurt i de torra ingredienserna och rör till en jämn deg
Smörj en avlång form och häll ner degen
Toppa med flingsalt och solroskärnor
Grädda i mitten av ugnen i 1 timme
Vänta ett tag med att skära upp brödet tills det har svalnat något då det annars ramlar ihop innan det har satt sig
Jag serverar helst mitt med färskost och hemmagjort pesto!