Halloween sötpotatissallad med korianderdressing

Allmänt Sallad
Glad Halloween! Den här salladen passar bra idag med sin orangea färg från sötpotatisen. Jag är vanligtvis inte så intresserad av koriander men i den här dressingen som hälls över sötpotatisen och svampen när de fortfarande är varma passar det utmärkt som krydda. Vill man inte ha en helt vegetarisk sallad passar kyckling bra till dressingen.

Sötpotatissallad med korianderdressing

1 sötpotatis

2 portabellosvampar

1 dl hasselnötter

1 näve ruccola

1 förpackning haloumi

2 avokados

1/2 granatäpple

Korianderdressing

1/4 kruka koriander

2 cm hackad chili

1 liten vitlöksklyfta

1 msk rödvins vinäger

1 msk olivolja

Sätt ugnen på ca 230 grader

Börja med dressingen: hacka koriander, chili och vitlök i en skål, tillsätt olja samt vinäger och blanda med gaffel

Strimla sötpotatisen och lägg på en bakplåtsklädd plåt

Häll på lite olivolja, salt och peppar och skjutsa in i varm ugn ganska högt upp

Låt sötpotatisen stå inne i ca 20 minuter, ta ut dem några gånger och blanda runt så de blir jämn bruna

Häll på 1 dl hasselnötter över sötpotatisen och kör i ugnen ytterligare 10 minuter

Skär svampen i tjocka strimlor och stek i rapsolja, smaksätt med salt och peppar

Blanda svampen och sötpotatisen (med hasselnötterna) tillsammans med dressingen när de fortfarande är varma, blanda noggrant så att dressingen täcker allt och det börjar dofta syrligt

Riv grovt ner ruccolan och blanda

Skär haloumin i stora strimlor (ca 8 stycken)

Stek haloumin i olivolja tills den är gyllene på båda sidorna

Toppa salladen med haloumin

Ta ur kärnorna från granatäpplet och häll över salladen som garnering

Servera med varsin avokado

Kommentera inlägget här: