Chokladhimlen

Allmänt Brownies/Blondies
Jag har länge letat efter det perfekta brownie receptet och som på beställning fick jag ta del av det i somras från den underbara boken The Cookie Dough Lover's Cookbook. Förstå en hel bok med det mest syndfulla som finns - obakad kaksmet! Rekommenderar alla att köpa boken och festa loss i recepten! En av de sakerna som gör den här brownien så god och kladdig är att den inte innehåller bakpulver så den reser sig inte. Den här gången valde jag att bara använda receptet på brownien och göra min egen frosting - en med m&m smak och en med kaffe. Jag dubblerade receptet och det räcker till 12-14 personer så tänk på att använda en liten form om ni följer receptet nedan.
Brownie från Lindsay Landis underbara bok
drygt 1 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 nypa salt
60 g. smör
100 g. 70% choklad
1 1/2 dl råsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda vetemjöl, kakao och salt i en bunke
Smält smöret och tillsätt chokladen, smält samman och tillsätt sedan råsockret under omrörning tills det mesta av sockret löst sig.
Tillsätt ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret och vispa samman med elvisp
Rör försiktigt ner vetemjölsblandningen
 
Grädda i en liten ugnsplåt med bakplåtspapper i botten i 12 minuter
 
Låt svalna helt och sätt in i kylen
Frosting
150 g smält smör
200 g lätt philadelphia
3 dl florsocker
100 g mjölkchoklad
 
Smält smöret i en kastrull, rör om och låt koka tills det får en gyllene färg, låt svalna helt
Vispa samman smör och philadelphia
Tillsätt florsocker och vispa slätt och fluffigt
Smält chokladen och häll ner när den svalnat
Toppa brownien och låt stå svalt fram tills servering.
 
För smaksättning med kaffe vispa ner 1 tsk espresso pulverkaffe och dekorera med chokladdoppade kaffebönor
m&m smak får man genom att blanda ner 1 dl hackade m&m kulor och dekorera med en halv dl.

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Marja - Baka Sockerfritt:

skriven

Åh, låter som en smarrig bok! Älskar kakdeg och älskar choklad!