Den här bönsalladen kan få vems som helst värld att rocka. Att steka bönor är ett super sätt att få bönorna att kännas lite roligare och brukar gå hem hos även hos de som vanligtvis inte är så förtjusta i bönor då konsistensen på något konstigt sätt blir mindre kornig. Jag har smaksatt bönsalladen med stekt rödlök, stark salami samt två sorters tomat - prova - ni lär inte bli besvikna!
Bönsallad med två sorters tomater
1 rödlök
8 skivor smakrik italiensk salami
8 soltorkade tomater
1 paket svarta bönor eller gröna linser (färdigkokta)
Ungsbakade tomater (se föregående recept)
1 paket pinjenötter
salt och peppar
Hacka rödlöken smått, stek på låg värme tills den blir mjuk
Under tiden löken stekt rosta pinjenötterna i en torr stekpanna
Skiva salamin i mindre bitar, hög värmen något och tillsätt till löken
Hacka de soltorkade tomaterna och häll ner i stekpannan
Skölj bönorna och rör ner i lökblandningen
Rör försiktigt ned de ungsbakade tomaterna
För över till ett fat och toppa med rostade pinjenötter
Servera med hummus och avokado!