Sallad på karamelliserade persikor med smak av rosmarin

Allmänt Sallad

Den här salladen är en smakexplosion. Persikornas sötma framhävs ännu mer av lite råsocker som sedan bryts av mot rosmarin och sältan av bacon och blåmögel ost och så lite valnötter på det tack!

Sallad på karamelliserade persikor med smak av rosmarin

3 mogna persikor

3 kvistar färsk rosmarin

en matsked råsocker

2 avokado

½ påse blandsallad

Vinägrett

½ paket bacon

1 bit blåmögel ost (saint agur om jag får bestämma)

½ dl valnötter

Börja med att halvera persikorna och ta ut kärnan och trådarna runt om den

Hetta upp en panna med smör och tillsätt 1 msk råsocker

När sockret börjar smälta lägg ner rosmarinkvistarna och vänta till de börjar lukta ljuvligt innan du lägger ner persikorna i härligheten

Stek på medelsvag värme ca 5 minuter på varje sida

Blanda salladen med skivad avokado, häll på lite av din favorit vinägrett – blanda runt

Hacka baconen i små bitar och knaperstek

Lägg på persikorna och rosmarinen på salladsbädden, toppa med baconströsslet, små bitar blåmögel ost och avsluta med valnötterna

Kommentera inlägget här: