Brownie kakor med dumle, marshmallows och saltade cashewnötter

Allmänt Brownies/Blondies Choklad Kakor

Det här är mitt absolut bästa recept på kakor! De bakas riktigt tjocka och under kort tid så de hinner få ett skal men är kladdiga inuti som en brownie. Vad som helst går att tillsätta och resultatet kommer bli super med en sån här bra grund. Nyckeln till framgång är mycket choklad som ger djup till smaken, både kakao och mörk choklad ska det vara. Konsistensen på smeten ska vara så att det går att rulla den men ändå att den är kladdig. Ett tips när man använder saker som gärna vill rinna ut när man bakar som både kola och marshmallows har en förmåga att göra är att frysa ner dem innan de ska i smeten, någon timme innan så där.

Brownie kakor med dumle, marshmallows och saltade cashewnötter

40 g smör

1 dl råsocker

1/2 tsk espressopulver

lite flingsalt

1/3 tsk bakpulver

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

100 g mörkchoklad

1 dl mini marshmallows

10 dumle kolor

1/2 dl saltade cashewnötter

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med råsockret tills den börjat fluffa till sig.

Tillsätt bakpulver, salt och espressopulver och rör om

Vispa ner ägget och vaniljsockret tills det blir pösigt

Häll ner 1 dl kakao och vispa, tillsätt 1 dl vetemjöl och vispa igen

Nu är det dags att plocka undan elvispen och röra ner den sista 3/4 dl vetemjöl med händerna, häll lite i taget tills konsistensen blir så pass fast att du kan rulla bollar av den

Hacka kolorna, den mörka chokladen och de saltade cashewnötterna grovt och blanda ner tillsammans med marshmallows. Spara lite om ni vill garnera kakorna som jag gjort.

Rulla nio bollar och tryck ut dem lite i handflatan

Sätt över kakorna på en smörpappers klädd plåt och strö över garneringen ni sparat

Baka i mitten av ugnen i 10 minuter 

Kommentera inlägget här: