Glutenfri mandelbrownie med chokladfrosting

Allmänt Brownies/Blondies Choklad

Förstår inte hur något kan vara så magiskt gott som choklad! Den här brownien har blivit uppiffad med mandelmjöl vilket inte bara gör den grymt kladdig och god utan även glutenfri; bara en sån sak. Jag har bakat en heldel med mandelmjöl på senaste, tycker den ger så saftiga bakverk vilket är precis vad jag är ute efter. För att matcha madelmjölet toppade jag frostingen med grovt hackad mörk mandelchoklad men man kan toppa med vilket godis eller nötter som helst. Viktigt för den här brownien är att den får vila i kylen över natten för att den ska få sätta sig och bli kladdig istället för rinnig. Frostingen är min favorit med både smält smör och färskost smaksatt med mörk choklad.

Brownie gjord på mandelmjöl med chokladfrosting

1 dl mandelmjöl

2 msk kakao

1 krm salt

60 g. smör

100 g. 70% choklad

1 1/2 dl råsocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda mandelmjöl, kakao och salt i en bunke

Smält smöret och tillsätt chokladen, smält samman och tillsätt sedan råsockret under omrörning tills det mesta av sockret löst sig.

Tillsätt ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret och vispa med elvisp

Rör försiktigt ner mjölblandningen

Grädda i en liten ugnsform med bakplåtspapper i botten i 10-12 minuter

Frosting

75 g smält smör

100 g lätt philadelphia

1 1/2 dl florsocker

50 g 70% choklad

Smält smöret i en kastrull, låt svalna helt

Vispa samman smör och philadelphia

Tillsätt florsocker och vispa slätt och fluffigt

Smält chokladen och häll ner när den svalnat

Toppa brownien med hackad mandelchoklad och låt stå svalt fram tills servering

Kommentera inlägget här: