Spindelkakor till halloween

Allmänt Choklad Kakor
De här spindelkakorna är gjorda med en bas av de godaste hemmagjorda oreo kakorna som jag bakade för ungefär ett år sedan sist med en kräm med lite kaffe och choklad smak. Jag tycker det är viktigt att pyssel eller dekorations kakor även är goda och de här är riktigt smarriga med mycket chokladsmak! Benen spritsas i choklad på ett bakplåtspapper och sticks sedan in under frostingen på kakan. Ögonen är gjorda av pärlströssel och läggs bara på frostingen, de behöver inte tryckas på då de fastnar bra i den krämiga frostingen. Kakorna mår bäst i kylen så ta fram dem först när ni är redo att servera. Tycker de är ett utmärkt alternativ till smågodis att ge till små spöken och andra som kommer på besök under torsdags kvällen!
Spindelkakor med smak av choklad
250 g smör
½ dl strösocker

1 äggula

5 msk kakao

3 ½ dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

50 g riven 70% choklad

1 krm salt

Blanda smör med strösocker i en matberedare till en jämn smet

Mixa ner äggulan

Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop tills smeten precis går ihop

Rulla ihop till en rulle på ca 3 cm i diameter och klä i gladpack

Låt vila i kylen minst 1 timme

Ta ut rullen ut kylen och skär rullarna i ca ½ cm tjocka skivor som läggs på en bakplåtsklädd plåt

Ställ in plåten i kylen (eller nu när det är kallt; utomhus) i 10 minuter

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter

Låt svalna helt innan frostingen smetas på

Frosting

8 msk vispgrädde

50 g smält smör

6 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1/2 tsk espressokaffe (från pulver)

Blanda allt med en gaffel

Använd två teskedar för att klicka ut frosting på kakorna

200 gram mörk blockchoklad till benen

strössel till ögonen

Spritsa ut den smälta chokladen i ca 2-3 cm långa stänger på ett bakplåtspapper. Gör de inte allt för tunna då de lätt går av.

När de stelnat stoppa in fyra stänger i varje sida av kakan så spindeln får sina åtta ben.

Lägg på strösslet till ögon

Förvara kallt fram till servering

Kommentera inlägget här: